Is vogelpoep slecht voor je zonnepanelen?

Vraag offerte aan
Vogelpoep is één van de meest voorkomende redenen waarom een zonnepaneel niet goed meer werkt. Vogelpoep op een zonnepaneel is vervelend en zorgt voor rendementsverlies. Vogelpoep is een hardnekkig vuil dat met een regenbui niet goed wegspoelt en kan uw zonnepanelen aantasten.

Heeft vogelpoep effect op het rendement van een zonnepaneel?

Een plek met vogelpoep op een zonnepaneel kan er al voor zorgen dat het paneel een groot stuk rendement verliest. Een goede klodder vogelpoep kan al zorgen voor een rendementsverlies tot 5%.

Dat is een behoorlijk verlies dat wordt veroorzaakt door een relatief klein vervuild oppervlak, dit komt door de manier waarop zonnepanelen werken. Wanneer er veel meeuwen in de omgeving zijn of u regelmatig last hebt van duivenpoep is het verstandig om met enige regelmaat de zonnepanelen te laten schoonmaken.

Is vogelpoep schadelijk voor zonnepanelen?

Vogelpoep op zonnepanelen zorgt niet alleen voor rendementsverlies. Het kan ook zorgen voor beschadiging van uw zonnepanelen. Vogelpoep bevat sterke zuren die in combinatie met zonlicht het glas van uw zonnepanelen kan aantasten. Het glas kan daardoor poreus worden, dit kan zelfs leiden tot versplintering van het glas.

Veel leveranciers geven aan dat het reinigen van zonnepanelen niet tot weinig nodig is. Toch is het wel verstandig dit met regelmaat te doen. Niet al het vuil en vogelpoep spoelt weg met een regenbui omdat het zich aan het zonnepaneel kan hechten. Denk maar aan een auto, die moet ook regelmatig worden gewassen, ook al staat hij buiten in de regen.

Het regelmatig schoonmaken van zonnepanelen zorgt voor een hoger rendement. 

Lees ook: Hoe vaak moet je zonnepanelen laten reinigen?

De voordelen van het laten verwijderen van vogelpoep door Happy Solar

Geen schade aan uw zonnepanelen. Wanneer wij zonnepanelen reinigen gaan we voorzichtig en goed te werk. We gebruiken alleen materiaal dat goed is voor uw zonnepanelen en gebruiken geen middelen die kunnen krassen, schuren of bijten.

Meer rendement. Door op tijd de vogelpoep van uw zonnepanelen te laten reinigen is er een hoger rendement en dus meer opbrengst van de zonnepanelen

De zonnepanelen worden gereinigd door een ervaren professional.

Is vogelpoep makkelijk van zonnepanelen te verwijderen?

Meestal is een regenbui niet genoeg om vogelpoep van zonnepanelen te spoelen omdat het hardnekkig vuil is dat is vastgeplakt aan de panelen. Vogelpoep wordt hard en stug en zet zich vast op de zonnepanelen. U heeft niet altijd zicht op al uw zonnepanelen, daarom is het van belang dat dit met enige regelmaat wordt gecontroleerd.

Zonnepanelen met vogelpoep laten reinigen
Wanneer u een groot aantal zonnepanelen hebt is zelf reinigen een hele klus. U moet ervoor het dak op en dat kan soms gevaarlijk zijn of er liggen simpelweg teveel panelen om het zelf te doen.

Happy Solar reinigt zonnepanelen voor agrarische daken, bedrijven, gemeentes en zonneparken met een geavanceerde robot. We zijn efficiënt, transparant en u maakt eenvoudig een afspraak bij ons om uw zonnepanelen te laten reinigen.
Deze website maakt gebruik van Cookies
Meer informatie Accepteren