Is vogelpoep slecht voor je zonnepanelen?

Vraag offerte aan
Vogelpoep is één van de meest voorkomende redenen waarom een zonnepaneel niet goed meer werkt. Vogelpoep op een zonnepaneel is vervelend en zorgt voor rendementsverlies. Vogelpoep is een hardnekkig vuil dat met een regenbui niet goed wegspoelt en kan uw zonnepanelen aantasten.

Heeft vogelpoep effect op het rendement van een zonnepaneel?

Een goede klodder vogelpoep kan al zorgen voor een rendementsverlies tot 5%.

Dat is een behoorlijk verlies dat wordt veroorzaakt door een relatief klein vervuild oppervlak, dit komt door de manier waarop zonnepanelen werken. Wanneer er veel meeuwen in de omgeving zijn of u regelmatig last hebt van duivenpoep is het verstandig om met enige regelmaat de zonnepanelen te laten schoonmaken.

Is vogelpoep schadelijk voor zonnepanelen?

Vogelpoep op zonnepanelen zorgt niet alleen voor rendementsverlies. Het kan ook zorgen voor beschadiging van uw zonnepanelen. Vogelpoep bevat sterke zuren die in combinatie met zonlicht het glas van uw zonnepanelen kan aantasten. Het glas kan daardoor poreus worden, dit kan zelfs leiden tot versplintering van het glas.

Zonnepanelen schoonmaken? Zeker doen! Veel mensen denken dat het niet nodig is, maar vergis u niet. Een flinke regenbui doet zijn best, maar hardnekkig vuil en vogelpoep kan zich aan het zonnepaneel gaan hechten. Denk maar aan een auto, die moet ook regelmatig worden gewassen, ook al staat hij buiten in de regen.

Het regelmatig schoonmaken van zonnepanelen zorgt voor een hoger rendement! Lees ook: Hoe vaak moet je zonnepanelen laten reinigen?

De voordelen van het laten verwijderen van vogelpoep door Happy Solar

  • Geen schade aan uw zonnepanelen: Happy Solar heeft de kennis en ervaring om uw zonnepanelen nauwkeurig schoon te maken. Wij weten welke reinigingsmethoden en -materialen het beste werken voor verschillende soorten panelen. Wij gebruiken alleen materiaal dat goed is voor uw zonnepanelen en gebruiken geen middelen die kunnen krassen, schuren of bijten.

  • Meer rendement: door op tijd de vogelpoep van uw zonnepanelen te laten reinigen is er een hoger rendement en dus meer opbrengst van de zonnepanelen.

  • Veilige optie: het werken op hoogte kan gevaarlijk zijn, vooral als u niet over de juiste apparatuur en training beschikt. Bij Happy Solar beschikken wij over diverse hoogwerkers hierdoor kunnen wij de reiniging veilig uitvoeren. Daarnaast bekijken wij uw installatie ten tijden van de reiniging en zullen gebreken naar voren komen.

Is vogelpoep makkelijk van zonnepanelen te verwijderen?

Een regenbui kan vaak niet alle vogelpoep van zonnepanelen spoelen. Die viezigheid wordt hard en stug, waardoor het vast blijft zitten. En laten we eerlijk zijn, je kunt niet altijd elk paneel in de gaten houden. Daarom is het slim om regelmatig te controleren en schoon te maken. Zo blijven je panelen in topconditie!

Happy Solar reinigt zonnepanelen voor agrarische daken, bedrijven, gemeentes en zonneparken met een geavanceerde robot. Efficiëntie, transparantie en gemak staan bij ons hoog in het vaandel. Klaar voor maximale energieopbrengst? Maak snel een afspraak en laat die zonnepanelen stralen als nooit tevoren!
Deze website maakt gebruik van Cookies
Meer informatie Accepteren