Zonnepanelen onderhoud
Vraag offerte aan

Onderhoud van je zonnepanelen

Over het algemeen heeft een zonnepanelensysteem niet veel onderhoud nodig. Toch is het wel aanbevolen om de werking van uw zonnepanelen installatie periodiek te laten controleren en onderhouden.

Dit verlaagt de kans op storingen aanzienlijk en zorgt ervoor dat uw installatie het verwachte rendement blijft geven.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het onderhoud van uw installatie? Bel ons op 0348-234566 of mail ons via info@happysolar.nl.

Geïnstalleerde zonnepanelen zijn onderhoudsvriendelijk; het enige dat u hoeft te doen, is ervoor zorgen dat ze met regelmaat worden gecontroleerd en schoongemaakt.

Als een paneel bijvoorbeeld niet naar behoren werkt, moet het mogelijk worden vervangen. Wanneer er zich technische problemen voordoen, door vervuiling of verbrande cellen in uw zonnepaneel dan gaat de efficiëntie achteruit.

Daarom is het essentieel dat u minstens één keer per jaar een schoonmaak- en onderhoudsbeurt laat uitvoeren.

Hebben zonnepanelen onderhoud nodig?

Ja, zonnepanelen hebben onderhoud nodig. Ook al hebben zonnepanelen niet veel onderhoud nodig, is het wel verstandig om 1 á 2 keer per jaar uw installatie te laten schoonmaken en inspecteren.

Bij installaties die al een tijd liggen kunnen na verloop storingen ontstaan die het rendement van uw hele installatie omlaag kunnen brengen. Ook vervuiling op uw zonnepanelen, zelfs een klein beetje, kan al zorgen voor rendementsverlies van uw installatie.

De mogelijkheden bespreken? Bel ons op 0348-234566 of mail ons via info@happysolar.nl.

Het belang van onderhoud van uw zonnepanelen

Het onderhouden van zonnepanelen is belangrijk. Als u dit niet regelmatig doet, loopt u het risico op afnemend rendement of technische storingen.

Een voorbeeld hiervan is dat onder bepaalde omstandigheden een zonnecel waar schaduw op valt verhit kan raken. Hierdoor kan het materiaal beschadigen.

De kans op uitval van de cel wordt groter naarmate de cel zich vaker in de schaduw bevindt. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door vuil zoals vogelpoep. Dit is niet goed voor de stroomproductie, maar het is dus ook minder veilig.

Beschadigde cellen op een zonnepaneel kunnen plaatselijk tot hogere temperaturen leiden en daarmee zelfs brand veroorzaken.

Daarom is een periodieke inspectie en schoonmaakbeurt een belangrijk onderdeel om uw pv-installatie veilig en efficiënt te laten werken.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het onderhoud van uw installatie? Bel ons op 0348-234566 of mail ons via info@happysolar.nl

Onderhoud omvormer
Om gebruik te maken van zonne-energie heb je een omvormer nodig. Dit apparaat zorgt ervoor dat de door de zonnepanelen opgewekte stroom bruikbaar is.

De werking van uw zonnepanelen is te controleren met behulp van deze omvormer. Alle omvormers zijn verschillend. Dit betekent dat de inspectie van elke omvormer anders is.

Onze experts weten daar gelukkig raad mee en weten hoe ze de verschillende omvormers moeten controleren.

Voordelen van zonnepanelen onderhoud

Verzekerd van verwachte rendement
Defecten in uw zonnepanelensysteem worden sneller geconstateerd
Beschadiging van materialen (vroegtijdig) voorkomen
Goed voor de veilige werking van uw zonnepanelensysteem
Voorkomt hogere onderhoudskosten in de toekomst
Onze professionals werken volgens de bestaande normen

Informeer direct naar de mogelijkheden voor het onderhoud van uw zonnepanelen-installatie? Bel ons op 0348-234566 of mail ons via info@happysolar.nl.

Monitoring

Monitoring alleen is niet voldoende voor het onderhoud van zonnepanelen. Zonnepanelen werken misschien niet meer optimaal door bijvoorbeeld schade, storingen of vervuiling.

Met een inspectie van uw zonnepanelen kunnen we eventuele problemen identificeren en ervoor zorgen dat er op tijd onderhoud wordt uitgevoerd.

Service en onderhoud

  • Schoonmaken van uw zonnepanelen
  • Inspecteren van uw zonnepaneleninstallatie
  • Onderhoudsadvies
  • Storingen verhelpen
  • Onderdelen vervangen
.

Besteed het onderhoud van uw zonnepanelen uit aan Happy Solar

Het onderhoud aan uw zonnepanelen kunt u uitbesteden aan ons. Wij werken op transparante en eenvoudige manier. We komen langs om uw zonnepanelen veilig en efficiënt te reinigen en voeren tegelijkertijd een inspectie uit.

Onze experts weten storingen in kaart te brengen en op te lossen. Bespaar tijd en besteedt het reinigen en onderhoud van uw zonnepanelen uit.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het onderhoud van uw zonnepanelen? Bel ons op 0348-234566 of mail ons via info@happysolar.nl.
Deze website maakt gebruik van Cookies
Meer informatie Accepteren