Osmosewater

Vraag offerte aan

Betekenis osmosewater

Osmosewater vertegenwoordigt water in zijn meest pure vorm, volledig gezuiverd van mineralen zoals kalk, natrium, lood, zouten, ijzer, kalium en magnesium. Deze zuiverheid zorgt ervoor dat osmosewater geen strepen achterlaat, waardoor het de kans op aanslag en fijne krassen op de lange termijn minimaliseert. Dankzij deze pure samenstelling heeft osmosewater het vermogen om diep door te dringen in verschillende materialen, wat voor zonnepanelen resulteert in een effectieve reiniging en schitterende resultaten. Ontdek de zuiverheid van Osmosewater voor het reinigen van uw panelen!

Waar wordt osmose water voor gebruikt?

Osmose water wordt op diverse manieren ingezet, zoals in aquariums, vijvers, laboratoria en voor het besproeien van planten. Toch is de meest voorkomende toepassing ervan de reiniging van zonnepanelen en ruiten.

Waarom osmose water in plaats van kraanwater gebruiken?

Kraan- of leidingwater bevat vaak deeltjes en stoffen die je liever niet op je zonnepanelen ziet, zoals kalk en calcium. Het is geen verrassing dat huishoudelijke apparaten zoals waterkokers, wasmachines en douchewanden na verloop van tijd kalkaanslag kunnen krijgen, aangezien deze afkomstig is uit het kraanwater.

Bij het reinigen van zonnepanelen kunnen er deeltjes uit het water achterblijven, waardoor het noodzakelijk is om leidingwater eerst door osmose te filteren. Hierdoor blijft alleen zuiver water over, dat vuil effectief opneemt. Osmose water maakt reinigen vaak zonder schoonmaakmiddelen mogelijk, wat een stuk milieuvriendelijk is omdat er geen schadelijke stoffen nodig zijn.

Voordelen van osmosewater 

  • Een sterk reinigend vermogen.
  • Kan diep doordringen in materialen en poriën van glas voor een perfecte reiniging.
  • Droogt op zonder strepen, vlekken of kalkaanslag.
  • Tast de materialen niet aan.
  • Milieuvriendelijk, goed voor mens, milieu en dier.
  • Bespaart aan onderhouds- en schoonmaakproducten.
  • Vuil hecht na reiniging met osmose water minder snel.

Waarom osmose water gebruiken voor zonnepanelen?

Osmosewater is ideaal voor het reinigen van zonnepanelen, die moeten immers jarenlang een hoog rendement behalen. Door blootstelling aan verschillende elementen zoals stof, mos en vogelpoep is regelmatige reiniging essentieel. Ons gebruik van osmosewater garandeert een streeploze, kalkvrije reiniging die de levensduur van uw panelen verlengt en de coating in optimale conditie houdt.

Meer weten over onze dienstverlening? Lees dan snel meer over onze professionele zonnepanelen reiniging en onze zonnepanelen onderhoud

Veelgestelde vragen over osmosewater

Is osmose water drinkbaar?

Osmosewater is drinkbaar, maar doordat alle mineralen en zouten zijn verwijderd, mist het lichaam deze essentiële voedingsstoffen zoals calcium en magnesium. Daarom wordt langdurige consumptie van gedemineraliseerd water niet aanbevolen door de WHO. 

Is osmose water kalkvrij?

Osmose water is volledig vrij van kalk en andere stoffen zoals mineralen, chloor en zouten. Dit maakt osmose water een perfect reinigingsmiddel voor zonnepanelen, ruiten en auto’s. Het maakt osmose water minder geschikt om te drinken.

Is gedemineraliseerd water hetzelfde als osmose water?

Osmosewater en gedemineraliseerd water zijn allebei hetzelfde. Het is water waaruit ionen verwijderd zijn. Het water is na behandeling volledig puur en ontdaan van mineralen, zouten en andere stoffen.

Hoe ontstaat osmose water?

Osmose water ontstaat door water onder hoge druk te filteren met behulp van verschillende filters, ook wel membramen genoemd, die samen alle stoffen uit het water filteren. Met dit proces worden stoffen zoals zouten, mineralen, chloor, nikkel, ijzer, zink en kalk verwijderd. Bovendien worden virussen, bacteriën, pesticiden en resten van medicijnen uit het water gezuiverd.

Is osmose water te koop in de supermarkt?

Osmose water kun je niet eenvoudig in de supermarkt kopen. De meeste verkopers van osmosewater richten zich op specifieke zakelijke klanten zoals laboratoria en schoonmaakbedrijven. Wanneer u zonnepanelen wilt reinigen met osmose water kunt u het best een professioneel zonnepanelenreiniger inschakelen. Wij helpen u graag!
Deze website maakt gebruik van Cookies
Meer informatie Accepteren