25% meer stroom uit zonnepanelen in 2021

Vraag offerte aan
De productie van stroom uit zonnepanelen groeit explosief. In 2021 werd er 25% meer stroom geproduceerd uit zonnepanelen dan in het jaar ervoor. De stijging van de productie houdt verband met een forse toename van capaciteit aan zonnepanelen.
Populariteit zonnepanelen groeit door
Het aantal bedrijven en particulieren dat zonnepanelen aanlegt blijft toenemen. Dat is een goede duurzame ontwikkeling en het laat zien dat zonnepanelen zich bewijzen als goed alternatief voor grijze stroom.

Dit jaar werden bij het anderhalf miljoenste huishouden zonnepanelen aangesloten. Bij daken van huishoudens zit nog een groot potentieel. Zo’n 1 miljoen huiseigenaren overweegt nog panelen te kopen. Bij huurwoningen is ook nog ruimte op meer dan 1 miljoen woningen.

Ook op bedrijfsdaken groeit het aantal zonnepanelen hard en kan nog meer. Het percentage bedrijfsdaken waar panelen liggen, steeg van 6,5 procent naar 12 procent. Een goede toename, maar ook daar is dus nog ruimte voor veel meer energieopwekking.
Stijging van stroomproductie uit zonnepanelen
In 2021 is de totale productie van stroom uit zonnepanelen met 25% gegroeid ten opzichte van 2020. De groei lijkt wel wat te zijn afgenomen. In 2020 zagen we namelijk een groei van 52% ten opzichte van 2019. In 2021 was 9,6% van alle stroom in Nederland afkomstig van zonnepanelen.
Productie hernieuwbare energie stijgt als geheel
Duurzaam opgewekte stroom is in 2021 gegroeid van 26,3 naar 33,4 procent van de totale hoeveelheid stroom. Kijk je naar de totale hoeveelheid opgewekte energie dan zijn hernieuwbare bronnen goed voor ongeveer 12,5%. Wind op zee was afgelopen jaar de hardste groeier met 30%.
Zonne-energie was goed voor 26% van alle hernieuwbare energie in 2020
De productie van zonne-energie was in 2020 goed voor 26% van de totale hoeveelheid geproduceerde hernieuwbare stroom. Dat is natuurlijk goede ontwikkeling. De verwachting is dat de totale gigawattpiek voor zonne-energie de komende jaren nog flink doorgroeit.

Laat u uw zonnepanelen met regelmaat reinigen? Happy Solar reinigt zonnepanelen voor onder andere gemeenten, bedrijven, agrarische daken en zonneparken. Ontdek wat wij voor uw onderneming of PV-installatie kunnen doen. Bereken eenvoudig wat het reinigen van uw zonnepanelen kost en plan een afspraak in.
Deze website maakt gebruik van Cookies
Meer informatie Accepteren